Voedingsdeskundige

Voeding- beweging- en leefstijladvies.


Als voedingsdeskundige geef ik advies op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Dit doe ik vanuit een orthomoleculair en holistisch standpunt (het lichaam zien als geheel) waarbij de persoon centraal staat. Ik kijk dus niet alleen naar de klachten maar ga vooral op zoek naar de oorzaak van de klachten. De “Schijf van vijf” gebruikt ik maar voor een klein gedeelte, omdat ik deze te algemeen vind. Ik maak daarom gebruik van uitgebreidere kennis van voeding en kijk naar wat bij jou als persoon past. Tevens kijk ik ook naar beweging, leefstijl, planning, ontspanning en gedrag. Voor meer specifieke klachten heb ik als voedingsdeskundige dan ook meer kennis in huis dan bijvoorbeeld een gewichtsconsulent.

Waar kan ik jou mee helpen?
- Preconceptioneel/zwangerschapswens. (ook voor de man!) Voor veel stellen is het niet vanzelfsprekend om zwanger te worden. Een gezonde leefstijl met als basis goede voeding kan een grote bijdrage leveren voor een gezonde bevruchting.
- Zwangerschap. Voeding tijdens de zwangerschap voor een goede ontwikkeling van de baby. Wat wel/wat niet eten. Aankomen tijdens de zwangerschap.
- Postpartum/na de bevalling. Voeding na de bevalling, wat heb je meer nodig. Herstel van de bevalling, wat kun je doen met voeding om het herstel te bevorderen. Weer op gewicht komen na de bevalling.
- Borstvoeding. Voeding tijdens borstvoeding, wat heb je meer nodig. Wat wel/wat niet eten. Weer op gewicht en borstvoeding.
- Kindervoeding. Gezonde eerste hapjes. Belang van gezonde goede voeding.
- Voedingsadvies, beweging en leefstijl voor kinderen. Zie onderstaand artikel. Één van mijn doelen als voedingsdeskundige bij kinderen is het gezonder maken van de mensen van de toekomst. Artikel link
- Te dik of juist te dun. Voedings- beweging- en leefstijladvies bij over- en ondergewicht.
- Voeding gerelateerde klachten: Zoals bijvoorbeeld coeliakie, diabetes, huidproblemen, koemelkallergie, migraine, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid etc.
- (Top)sport. Sportprestaties verbeteren. Gezonde, goede voeding bij (top)sport.

Image

Werkwijze
Invullen intakeformulier: Als je een afspraak bij mij hebt gemaakt stuur ik je een intakeformulier op. Dit bevat een anamnese (medisch interview) om inzicht te krijgen in de klacht, begeleiding of hulpvraag. Tevens stuur ik je een voedings-beweging-leefstijldagboekje op wat je 3 dagen voor mij bijhoudt.
Intakegesprek: Tijdens het intakegesprek bespreken we de anamnese en de belangrijkste vragen en/of klachten om een duidelijk beeld van je situatie te krijgen. Na afloop van het intakegesprek maak ik een persoonlijk advies. Hiermee ga je aan de slag.
Vervolgconsult: Het eerste vervolgconsult is een tot twee weken na het intakegesprek. Afhankelijk waar jij behoefte aan hebt is dit ongeveer 30 minuten. Elke week zet je een stap naar een gezondere levensstijl en je wordt je meer bewust van je leefstijl. We bespreken tijdens elk consult de voorgaande week. Ik beantwoord vragen waar je tegen aanloopt. We meten je voortgang en bespreken de komende periode. De ontwikkelingen houd ik goed in de gaten en waar nodig pas ik het advies aan. Ik ga uit van 3-4 vervolgconsulten.
Evaluatie: Na afloop van het traject houden we een evaluatiegesprek. Dit duurt 15-30 minuten. De adviezen kunnen worden voortgezet zodat je jouw gezonde leefstijl kan voortzetten en volhouden.

ImageTarieven:

Consult Duur Kosten
Intake + persoonlijk advies 90 minuten €82,50
Los consult 60 minuten €55,-
Vervolgconsult kort 15 minuten €13,75
Vervolgconsult normaal 30 minuten €27,50
Vervolgconsult lang 45 minuten €41,25

Image

Alle consulten kunnen ook telefonisch of via skype. Hiervoor gelden dezelfde tarieven.

Het maken van een persoonlijk voedings-, beweging-, en leefstijladvies vindt plaats na het intake gesprek. Je bent hier zelf niet bij aanwezig. Je bent dus 60 minuten aanwezig.
Mijn bedrijf niet aangesloten bij een zorgverzekeraar en daarom is geen vergoeding mogelijk. Tevens BATC, KTNO, LVNG, NVST en VBAG erkend. De reden waarom er geen vergoeding mogelijk is, is omdat hier teveel regels en voorwaarden aan vast kleven. Bovendien zijn de vergoedingen erg laag ten opzichte van de premie die je betaalt. Om deze reden zijn mijn tarieven naar beneden aangepast om een eventuele vergoeding te compenseren. Mocht het niet lukken om op de afspraak te verschijnen meldt dit dan 24 uur van tevoren af. Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze altijd in rekening gebracht, ongeacht de reden. Dit bedraagt 50% van de kosten van het tarief.


Kan ik jou helpen? Heb je klachten? Of wil je werken aan het bevorderen van jou prestaties en/of lichamelijk herstel? Maak dan een afspraak bij mij door het contactformulier in te vullen dan neem ik contact met je op.

Contact